Szkolenie przygotowuje kandydatów do samodzielnego przeprowadzania audytów wewnętrznych na zgodność z wymogami zapewnienia bezpieczeństwa żywności HACCP. Dzięki wielu ćwiczeniom i warsztatom uczestnicy poznają praktyczne aspekty przygotowania się do audytu, przeprowadzania audytu oraz dokumentowania jego wyników.
CERTYFIKATY:
- Audytora wewnętrznego HACCP
- Pełnomocnika HACCP
PROGRAM SZKOLENIA
- Prawodawstwo w zakresie bezpieczeństwa żywności.
- Definicje, podstawowe pojęcia.
- 7 zasad systemu HACCP – omówienie.
- Praca z dokumentacją HACCP.
- Zasady weryfikacji systemu HACCP.
- Omówienie procedury i formularzy związanych z przeprowadzeniem audytu wewnętrznego.
- Zasady skutecznego słuchania.
- Komunikacja podczas audytu – prezentacja autorskiego filmu CDZ Meritum – „Scenki audytowe”
- Układanie listy pytań audytowych.
- Przeprowadzenie audytów w grupach.
- Raportowanie i omówienie przeprowadzonych audytów.
- Omówienie etapów wprowadzenia systemu HACCP.
- Powołanie zespołu.
- Komunikacja podczas wdrożenia.
- Nadzorowanie i przegląd systemu.
- Utrzymanie działania systemu.
- Kilka słów o wymaganiach normy PN-EN ISO 22000 – Systemy zarządzania bezpieczeństwem żywności.
CENA:
Moduł 2-dniowy: | 900 zł + 23% VAT/ osoba |
Jeśli jesteś zainteresowany szkoleniem, pobierz formularz zgłoszeniowy lub zarezerwuj miejsce na szkoleniu poprzez formularz on-line:
[cforms name=”Audytor-Koordynator HACCP”]