Wymagania HACCP Audytor wewnętrzny i Pełnomocnik

  • Ul. Harfowa 1a lok 1b, 02-389 Warszawa
  • poniedziałek - 20 Styczeń, 2020, 8:00 - wtorek - 21 Styczeń, 2020, 4:00

Contact event manager

Book your tickets

Thank you Kindly

Wymagania HACCP Audytor wewnętrzny i Pełnomocnik

Ul. Harfowa 1a lok 1b, 02-389 Warszawa

poniedziałek - 20 Styczeń, 2020, 8:00 - wtorek - 21 Styczeń, 2020, 4:00
Styczeń 20, 2020

000000

Centrum Doskonalenia

Organizer's other events

Wymagania HACCP Audytor wewnętrzny i Pełnomocnik

Ul. Harfowa 1a lok 1b, 02-389 Warszawa

poniedziałek - 20 Styczeń, 2020, 8:00 - wtorek - 21 Styczeń, 2020, 4:00
Styczeń 20, 2020

PRINT

Zgłoszenie na szkolenie






Jeśli masz do nas pytanie, potrzebujesz szkolenia w formule zamkniętej, chcesz zapytać o zniżkę – Napisz do nas 🙂

Napisz do nas

Opis szkolenia:

System HACCP umożliwia identyfikację, ocenę oraz kontrolę zagrożeń istotnych dla zachowania bezpieczeństwa i jakości żywności.
Szkolenie przygotowuje do pełnienia funkcji Audytora Wewnętrznego i Pełnomocnika Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg systemu HACCP.

Uczestnicy szkolenia przygotowywani są do opracowania, wdrożenia dokumentacji oraz audytowania systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg systemu HACCP.

 

Program szkolenia:

  1. Definicje i terminy w systemie
  2. Przepisy prawne, krajowe i wspólnotowe w zakresie bezpieczeństwa żywności
  3. Wymagania Codex Alimentarius
  4. Zasady wdrażania : 7 zasad/ 12 etapów wdrażania systemu HACCP
  5. Rodzaje zagrożeń żywności (biologiczne, chemiczne, fizyczne) ich żródła oraz sposoby zapobiegania.
  6. Określenie krytycznych punktów kontroli CCP, ustalenie systemu, monitorowanie CCP
  7. Zasady GHP/GMP
  8. Opracowanie procedur, instrukcji, prowadzenie zapisów w zakrese GHP/GMP

 

Audyt wewnętrzny:

Rodzaje audytów i precyzyjne określanie celu audytu.

Planowanie i przygotowanie do audytu

Program audytu, plan audytu, opracowanie list kontrolnych

Przeprowadzenie audytu i dokumentowanie wyników audytu

Definicja i identyfikacja niezgodności

Formułowanie i identyfikowanie niezgodności. Wymagania związane z dokumentowaniem niezgodności

Działania korygujące i zapobiegawcze.

 

Zadania i zakres obowiązków pełnomocnika ds. systemu HACCP

Etapy wdrożenia systemu HACCP – praktyczne porady.

Przygotowanie, przeprowadzanie i raportowanie.

Współpraca z jednostką certyfikującą.

 

Uczestnicy szkolenia otrzymują:

Certyfikaty:

  • Audytora wewnętrznego  HACCP
  • Pełnomocnika  HACCP
  • materiały dydaktyczne
  • lunch

 

Lokalizacja: Warszawa

sprawdź dojazd

koszt:  1000zł +vat/os

 

Informacje dodatkowe :
Centrum Doskonalenia Zarządzania Meritum jest w od października 2018 roku w Bazie Usług Rozwojowych – daje to możliwość starania się o dofinansowanie opłaty za  szkolenia ze środków unijnych .

więcej:https://uslugirozwojowe.parp.gov.pl/

https://www.centrum-doskonalenia.pl/aktualnosci/platforma-rodo-projekt-dofinansowany-z-funduszy-europejskich/

 

 

 

 

Share this Post!

About the Author : Monika Sękowska


Zapisz się do Newslettera

Odbierz e-book "Poradnik krótko o komunikacji interpersonalnej podczas auditu wewnętrznego. Poradnik dla auditorów wewnętrznych"

Akceptuje politykę prywatności