Event details
- Ul. Harfowa 1a lok 1b, 02-389 Warszawa
- poniedziałek - 20 Styczeń, 2020, 8:00 - wtorek - 21 Styczeń, 2020, 4:00
Contact event manager
Book your tickets
Wymagania HACCP Audytor wewnętrzny i Pełnomocnik
Ul. Harfowa 1a lok 1b, 02-389 Warszawa
poniedziałek - 20 Styczeń, 2020, 8:00 - wtorek - 21 Styczeń, 2020, 4:00
Styczeń 20, 2020
000000
Centrum Doskonalenia
Organizer's other eventsWymagania HACCP Audytor wewnętrzny i Pełnomocnik
Ul. Harfowa 1a lok 1b, 02-389 Warszawa
poniedziałek - 20 Styczeń, 2020, 8:00 - wtorek - 21 Styczeń, 2020, 4:00
Styczeń 20, 2020
Zgłoszenie na szkolenie
Jeśli masz do nas pytanie, potrzebujesz szkolenia w formule zamkniętej, chcesz zapytać o zniżkę – Napisz do nas 🙂
Opis szkolenia:
System HACCP umożliwia identyfikację, ocenę oraz kontrolę zagrożeń istotnych dla zachowania bezpieczeństwa i jakości żywności.
Szkolenie przygotowuje do pełnienia funkcji Audytora Wewnętrznego i Pełnomocnika Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg systemu HACCP.
Uczestnicy szkolenia przygotowywani są do opracowania, wdrożenia dokumentacji oraz audytowania systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg systemu HACCP.
Program szkolenia:
- Definicje i terminy w systemie
- Przepisy prawne, krajowe i wspólnotowe w zakresie bezpieczeństwa żywności
- Wymagania Codex Alimentarius
- Zasady wdrażania : 7 zasad/ 12 etapów wdrażania systemu HACCP
- Rodzaje zagrożeń żywności (biologiczne, chemiczne, fizyczne) ich żródła oraz sposoby zapobiegania.
- Określenie krytycznych punktów kontroli CCP, ustalenie systemu, monitorowanie CCP
- Zasady GHP/GMP
- Opracowanie procedur, instrukcji, prowadzenie zapisów w zakrese GHP/GMP
Audyt wewnętrzny:
Rodzaje audytów i precyzyjne określanie celu audytu.
Planowanie i przygotowanie do audytu
Program audytu, plan audytu, opracowanie list kontrolnych
Przeprowadzenie audytu i dokumentowanie wyników audytu
Definicja i identyfikacja niezgodności
Formułowanie i identyfikowanie niezgodności. Wymagania związane z dokumentowaniem niezgodności
Działania korygujące i zapobiegawcze.
Zadania i zakres obowiązków pełnomocnika ds. systemu HACCP
Etapy wdrożenia systemu HACCP – praktyczne porady.
Przygotowanie, przeprowadzanie i raportowanie.
Współpraca z jednostką certyfikującą.
Uczestnicy szkolenia otrzymują:
Certyfikaty:
- Audytora wewnętrznego HACCP
- Pełnomocnika HACCP
- materiały dydaktyczne
- lunch
Lokalizacja: Warszawa
koszt: 1000zł +vat/os
Informacje dodatkowe :
Centrum Doskonalenia Zarządzania Meritum jest w od października 2018 roku w Bazie Usług Rozwojowych – daje to możliwość starania się o dofinansowanie opłaty za szkolenia ze środków unijnych .
więcej:https://uslugirozwojowe.parp.gov.pl/