Event details
- Październik 17, 2022
- poniedziałek, 17 Październik 2022, 9:00 - - poniedziałek, 17 Październik 2022, 4:00
Contact event manager
Book your tickets
Wymagania BRC
poniedziałek, 17 Październik 2022, 9:00 - - poniedziałek, 17 Październik 2022, 4:00
Październik 17, 2022
000000
Centrum Doskonalenia
Organizer's other eventsWymagania BRC
poniedziałek, 17 Październik 2022, 9:00 - - poniedziałek, 17 Październik 2022, 4:00
Październik 17, 2022
Zgłoszenie na szkolenie
Jeśli masz do nas pytanie, potrzebujesz szkolenia w formule zamkniętej, chcesz zapytać o zniżkę – Napisz do nas 🙂
Cel szkolenia:
Celem szkolenia jest zapoznanie uczestników z wymaganiami standardu BRC w wersji 8 (w sierpniu ukaże się wersja 9 standardu, certyfikacja od 1 lutego 2023 roku).
Program kursu obejmuje zarówno zajęcia teoretyczne jak i praktyczne z zakresu wymagań i interpretacji standardu.
Osoby biorące udział w szkoleniu zdobędą wiedzę oraz praktyczne umiejętności z zakresu wdrażania oraz utrzymywania w organizacji standardu BRC Food. Uczestnicy szkolenia pozyskają wiedzę jak wdrożyć BRC Food w firmie, aby z jednej strony był on zgodny z wymaganiami standardu, a z drugiej nie generował zbędnych dokumentów, stanowił efektywne narzędzie do zarządzania organizacją i zapewniał bezpieczeństwo jakości i legalności wywarzanych produktów.
Dzięki bogatej wiedzy oraz doświadczeniu zawodowemu naszych trenerów, każdy punkt realizowanego programu wzbogacony jest praktycznymi przykładami obrazującymi zastosowanie konkretnych metod lub rozwiązań. Pragniemy, by dzięki temu uczestnicy nie tylko zdobyli nową wiedzę, ale również umieli ją wykorzystać w codziennej pracy.
Dbamy, by wymianie wiedzy towarzyszyła również aktywizacja uczestników, pozwalająca dzielić się doświadczeniem zawodowym.
Adresaci szkolenia:
- osoby, które chcą podnieść swoje kwalifikacje zawodowe i uzyskać odpowiednie umiejętności w zakresie interpretacji wymagań standardu BRC,
- osoby zaangażowane w projektowanie i zarządzanie systemami bezpieczeństwa żywności w przedsiębiorstwach,
- kierownicy i pracownicy działów kontroli jakości,
- pracownicy firm produkujących żywność oraz inspekcji nadzorujących,
- osoby zainteresowane nabyciem praktycznych umiejętności związanych z wdrożeniem i doskonaleniem systemu zarządzania w oparciu o Standard BRC.
Ramowy program szkolenia:
- Podstawowe pojęcia BRC.
- Aktualne wymagania prawne w zakresie bezpieczeństwa żywności w Polsce i UE oraz Stanach Zjednoczonych.
- Identyfikacja stref ryzyka: obszary odseparowane, obszary niskiego i wysokiego ryzyka oraz wysokiej ostrożności.
- Powiązania z systemem HACCP – podstawy systemu HACCP wg BRC.
- System zarządzania jakością wg BRC.
- Wymagania fundamentalne.
- Programy wstępne.
- Audyty wewnętrzne i przegląd systemu – weryfikacja BRC.
- Obrona żywności i autentyczność.
- Procedura certyfikacji – klasyfikacja niezgodności/ocena na poziomie AA, certyfikacja wieloudziałowa, zasady ustalania terminów kolejnych audytów.
- Procedura certyfikacji – program audytów zapowiedzianych i niezapowiedzianych oraz program rejestracji.
- Działania korygujące – analiza przyczyn głównych.
Uczestnicy kursu otrzymują:
- Materiały szkoleniowe wraz z przykładowymi formularzami
- Zaświadczenie poświadczające ukończenie szkolenia
Cena: 700,00 zł + 23% VAT/ osoba
Lokalizacja: szkolenie on-line
SPRAWDŹ DOSTĘPNE E-BOOKI (kliknij aby przejść do sklepu)
Informacje dodatkowe :
Centrum Doskonalenia Zarządzania Meritum jest od października 2018 roku w Bazie Usług Rozwojowych – daje to możliwość starania się o dofinansowanie opłaty za szkolenia ze środków unijnych.