Szkolenie Pełnomocnik i Audytor 22000 i HACCP

  • Al. Solidarności 117, 00-140 Warszawa
  • Czerwiec 3, 2019
  • poniedziałek, 3 Czerwiec 2019, 8:00 - - poniedziałek, 3 Czerwiec 2019, 4:00

Contact event manager

Book your tickets

Thank you Kindly

Szkolenie Pełnomocnik i Audytor 22000 i HACCP

Al. Solidarności 117, 00-140 Warszawa

poniedziałek, 3 Czerwiec 2019, 8:00 - - poniedziałek, 3 Czerwiec 2019, 4:00
Czerwiec 3, 2019

000000

Szkolenie Pełnomocnik i Audytor 22000 i HACCP

Al. Solidarności 117, 00-140 Warszawa

poniedziałek, 3 Czerwiec 2019, 8:00 - - poniedziałek, 3 Czerwiec 2019, 4:00
Czerwiec 3, 2019

PRINT

Zgłoszenie na szkolenie




Jeśli masz do nas pytanie, potrzebujesz szkolenia w formule zamkniętej, chcesz zapytać o zniżkę – Napisz do nas 🙂

Napisz do nas

Standard ISO 22000:2018 oraz System HACCP umożliwiają identyfikację, ocenę oraz kontrolę zagrożeń istotnych dla zachowania bezpieczeństwa i jakości żywności.
Szkolenie przygotowuje do pełnienia funkcji Audytora Wewnętrznego i Pełnomocnika Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg normy ISO 22000 oraz systemu HACCP. Uczestnicy szkolenia przygotowywani są do opracowania, wdrożenia dokumentacji oraz audytowania systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg ISO 22000 oraz systemu HACCP.

CERTYFIKATY:

  • Audytora wewnętrznego ISO 22000 / HACCP
  • Pełnomocnika ISO 22000 / HACCP

PROGRAM SZKOLENIA ISO 22000 / HACCP

  1. Wymagania prawne z zakresu bezpieczeństwa i higieny żywności w Polsce i Unii Europejskie2j.
  2. Analiza wymagań normy ISO 22000:2018
  3. Dobre Praktyki Produkcyjne GMP oraz Dobre Praktyki Higieniczne GHP.
  4. System HACCP w ISO 22000
  5. Charakterystyka systemu HACCP.
    – Analiza zagrożeń i szacowanie ryzyka
    – Krytyczne Punkty Kontroli CCP
  6. 7 zasad wdrażania systemu HACCP wg Codex Alimentarius oraz 12 etapów wdrażania systemu.
  7. Dokumentowanie systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności
  8. Audyt wewnętrzny:
  9. Rodzaje audytów i precyzyjne określanie celu audytu
  10. Planowanie i przygotowanie do audytu
  11. Program audytów, plan audytu, opracowywanie list kontrolnych
  12. Przeprowadzenie audytu i dokumentowanie wyników audytu
  13. Interpretacja obserwacji z audytów stosunku do wymagań normy. Definicja i identyfikacja niezgodności.
  14. Formułowanie i dokumentowanie niezgodności. Wymagania związane z dokumentowaniem niezgodności.
  15. Działania korygujące i zapobiegawcze.
  16. WARSZTATY PRAKTYCZNE – audyt wewnętrzny Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności ISO 2200/HACCP

 CENA: 1000,00 zł netto

Share this Post!

About the Author : Ewa Kujawa