Certyfikowany Pełnomocnik / Audytor wewnętrzny ISO 22000 i HACCP

  • Al. Solidarności 117, 00-140 Warszawa
  • poniedziałek - 18 Luty, 2019, 9:30 - wtorek - 19 Luty, 2019, 4:00

Contact event manager

Book your tickets

Choose tickets
Zamówienie szkolenia
20
700zł
One time registration allowed for this ticket
0zł
zł0
Bank NameAccount No: 0000 1400 1211IFSC Code: 00001321Branch Address
Back to details
Thank you Kindly

Certyfikowany Pełnomocnik / Audytor wewnętrzny ISO 22000 i HACCP

Al. Solidarności 117, 00-140 Warszawa

poniedziałek - 18 Luty, 2019, 9:30 - wtorek - 19 Luty, 2019, 4:00
Luty 18, 2019

000000

Certyfikowany Pełnomocnik / Audytor wewnętrzny ISO 22000 i HACCP

Al. Solidarności 117, 00-140 Warszawa

poniedziałek - 18 Luty, 2019, 9:30 - wtorek - 19 Luty, 2019, 4:00
Luty 18, 2019

PRINT

Zgłoszenie na szkolenie





Jeśli masz do nas pytanie, potrzebujesz szkolenia w formule zamkniętej, chcesz zapytać o zniżkę – Napisz do nas 🙂

Napisz do nas

Standard ISO 22000:2018 oraz System HACCP umożliwiają identyfikację, ocenę oraz kontrolę zagrożeń istotnych dla zachowania bezpieczeństwa i jakości żywności.
Szkolenie przygotowuje do pełnienia funkcji Audytora Wewnętrznego i Pełnomocnika Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg normy ISO 22000 oraz systemu HACCP. Uczestnicy szkolenia przygotowywani są do opracowania, wdrożenia dokumentacji oraz audytowania systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg ISO 22000 oraz systemu HACCP.

CERTYFIKATY:

  • Audytora wewnętrznego ISO 22000 i HACCP
  • Pełnomocnika ISO 22000 i HACCP

 

Adresaci szkolenia:

Kandydaci na audytorów wewnętrznych,
Kandydaci na pełnomocników systemów zarządzania bezpieczeństwem informacji.

Cele szkolenia:

  1. zapoznanie uczestników z zasadami funkcjonowania systemu bezpieczeństwa w łańcuchu żywnościowym
  2. omówienie i interpretacja wymagań normy ISO 22000,
  3. zapoznanie z procesem audytowania,
  4. nauczenie przeprowadzania audytów wewnętrznych,
  5. omówienie zadań Pełnomocnika w zarządzaniu wdrożeniem i utrzymywaniem systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności,
  6. praktyczne przeprowadzenie przeglądu zarządzania i opracowanie raportu,
  7. zasady wyboru jednostki certyfikującej.

Program szkolenia:

  1. Wymagania prawne z zakresu bezpieczeństwa i higieny żywności w Polsce i Unii Europejskie2j.
  2. Analiza wymagań normy ISO 22000:2018
  3. Dobre Praktyki Produkcyjne GMP oraz Dobre Praktyki Higieniczne GHP.
  4. System HACCP w ISO 22000
  5. Charakterystyka systemu HACCP.
    – Analiza zagrożeń i szacowanie ryzyka
    – Krytyczne Punkty Kontroli CCP
  6. 7 zasad wdrażania systemu HACCP wg Codex Alimentarius oraz 12 etapów wdrażania systemu.
  7. Dokumentowanie systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności
  8. Audyt wewnętrzny:
  9. Rodzaje audytów i precyzyjne określanie celu audytu
  10. Planowanie i przygotowanie do audytu
  11. Program audytów, plan audytu, opracowywanie list kontrolnych
  12. Przeprowadzenie audytu i dokumentowanie wyników audytu
  13. Interpretacja obserwacji z audytów stosunku do wymagań normy. Definicja i identyfikacja niezgodności.
  14. Formułowanie i dokumentowanie niezgodności. Wymagania związane z dokumentowaniem niezgodności.
  15. Działania korygujące i zapobiegawcze.
  16. WARSZTATY PRAKTYCZNE – audyt wewnętrzny Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności ISO 2200/HACCP

Cena: 1000,00 zł + 23% VAT/ osoba

Audytor/ Pełnomocnik ISO 22000 i HACCP

Share this Post!

About the Author : Ewa Gełzakowska