Contact event manager
Book your tickets
Certyfikowany Audytor wewnętrzny / Koordynator HACCP ONLINE
czwartek - 7 Wrzesień, 2023, 9:00 - piątek - 8 Wrzesień, 2023, 4:00
Wrzesień 7, 2023
000000
Centrum Doskonalenia
Organizer's other eventsCertyfikowany Audytor wewnętrzny / Koordynator HACCP ONLINE
czwartek - 7 Wrzesień, 2023, 9:00 - piątek - 8 Wrzesień, 2023, 4:00
Wrzesień 7, 2023
Zgłoszenie na szkolenie
Jeśli masz do nas pytanie, potrzebujesz szkolenia w formule zamkniętej, chcesz zapytać o zniżkę – Napisz do nas 🙂
Opis szkolenia:
Szkolenie przygotowuje kandydatów do samodzielnego przeprowadzania audytów wewnętrznych na zgodność z wymogami zapewnienia bezpieczeństwa żywności HACCP. Dzięki wielu ćwiczeniom i warsztatom uczestnicy poznają praktyczne aspekty przygotowania się do audytu, przeprowadzania audytu oraz dokumentowania jego wyników.
BLOK 1 – wymagania systemu zarządzania jakością:
- Wprowadzenie do systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności, informacje ogólne.
- Prawodawstwo w zakresie bezpieczeństwa żywności.
- Definicje, podstawowe pojęcia.
- 7 zasad systemu HACCP – omówienie.
- Opis produktów.
- Schemat procesów technologicznych – warsztat.
- Analiza zagrożeń.
- Identyfikacja i wyznaczanie krytycznych punktów kontroli.
- Metody nadzorowania i weryfikacji punktów krytycznych.
- Praca z dokumentacją HACCP.
- Zasady weryfikacji systemu HACCP.
- Przegląd i doskonalenie systemu.
BLOK 2 – audyt wewnętrzny
- Rola audytu wewnętrznego w ocenie HACCP.
- Zadania i odpowiedzialność audytorów wewnętrznych.
- Omówienie pożądanych kwalifikacji i predyspozycji audytorów wewnętrznych.
- Elementy przygotowania się do przeprowadzenia audytu wewnętrznego.
- Metody prowadzenia audytu i zbierania próbek zgodne z PN-EN ISO 19011.
- Układanie listy pytań.
- Przeprowadzenie w grupach audytów wewnętrznych – omówienie i wnioski.
- Opracowanie raportów z przeprowadzonych audytów wewnętrznych.
BLOK 2 – Koordynator HACCP
- Omówienie etapów wprowadzenia systemu HACCP.
- Powołanie zespołu.
- Komunikacja podczas wdrożenia.
- Nadzorowanie i przegląd systemu.
- Utrzymanie działania systemu.
Uczestnik otrzymuje:
- Materiały szkoleniowe wraz z przykładowymi formularzami
- Certyfikat Audytora wewnętrznego HACCP
- Certyfikat Pełnomocnika HACCP
SPRAWDŹ DOSTĘPNE E-BOOKI (kliknij aby przejść do sklepu)
Cena: 1000,00 zł + 23% VAT/ osoba
Lokalizacja: szkolenie on-line
Informacje dodatkowe :
Centrum Doskonalenia Zarządzania Meritum jest od października 2018 roku w Bazie Usług Rozwojowych – daje to możliwość starania się o dofinansowanie opłaty za szkolenia ze środków unijnych.