Event details
- Al. Solidarności 117, 00-140 Warszawa
- poniedziałek - 8 Kwiecień, 2019, 9:00 - wtorek - 9 Kwiecień, 2019, 4:00
Contact event manager
Book your tickets
Certyfikowany Pełnomocnik / Audytor 22000 i HACCP
Al. Solidarności 117, 00-140 Warszawa
poniedziałek - 8 Kwiecień, 2019, 9:00 - wtorek - 9 Kwiecień, 2019, 4:00
Kwiecień 8, 2019
000000
Certyfikowany Pełnomocnik / Audytor 22000 i HACCP
Al. Solidarności 117, 00-140 Warszawa
poniedziałek - 8 Kwiecień, 2019, 9:00 - wtorek - 9 Kwiecień, 2019, 4:00
Kwiecień 8, 2019
Zgłoszenie na szkolenie
Jeśli masz do nas pytanie, potrzebujesz szkolenia w formule zamkniętej, chcesz zapytać o zniżkę – Napisz do nas 🙂
Standard ISO 22000:2018 oraz System HACCP umożliwiają identyfikację, ocenę oraz kontrolę zagrożeń istotnych dla zachowania bezpieczeństwa i jakości żywności.
Szkolenie przygotowuje do pełnienia funkcji Audytora Wewnętrznego i Pełnomocnika Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg normy ISO 22000 oraz systemu HACCP. Uczestnicy szkolenia przygotowywani są do opracowania, wdrożenia dokumentacji oraz audytowania systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg ISO 22000 oraz systemu HACCP.
CERTYFIKATY:
- Audytora wewnętrznego ISO 22000 / HACCP
- Pełnomocnika ISO 22000 / HACCP
PROGRAM SZKOLENIA
- Wymagania prawne z zakresu bezpieczeństwa i higieny żywności w Polsce i Unii Europejskie2j.
- Analiza wymagań normy ISO 22000:2018
- Dobre Praktyki Produkcyjne GMP oraz Dobre Praktyki Higieniczne GHP.
- System HACCP w ISO 22000
- Charakterystyka systemu HACCP.
– Analiza zagrożeń i szacowanie ryzyka
– Krytyczne Punkty Kontroli CCP - 7 zasad wdrażania systemu HACCP wg Codex Alimentarius oraz 12 etapów wdrażania systemu.
- Dokumentowanie systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności
- Audyt wewnętrzny:
- Rodzaje audytów i precyzyjne określanie celu audytu
- Planowanie i przygotowanie do audytu
- Program audytów, plan audytu, opracowywanie list kontrolnych
- Przeprowadzenie audytu i dokumentowanie wyników audytu
- Interpretacja obserwacji z audytów stosunku do wymagań normy. Definicja i identyfikacja niezgodności.
- Formułowanie i dokumentowanie niezgodności. Wymagania związane z dokumentowaniem niezgodności.
- Działania korygujące i zapobiegawcze.
- WARSZTATY PRAKTYCZNE – audyt wewnętrzny Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności ISO 2200/HACCP